SpeelOkee beste kinderdagverblijf

Blog 'Walk of Family'

Walk of family!

Heeft u het al gezien? Onze ‘Walk of family’?
Deze BLOG gaat over het thema waar wij momenteel aan werken bij SpeelOkee. 
Als wij een thema behandelen bij SpeelOkee doen we dat met alle groepen, zowel de allerkleinsten baby’s als onze oudste peuters!
 
Wat vooraf gaat aan een thema:
Vanuit alle groepen neemt 1 PM’er deel aan de PUK-commissie om deze thema’s gedurende het gehele jaar uit te werken, alle doelgroepen en expertises komen hierbij aan bod en alle leeftijden krijgen thema gerichte activiteiten aangeboden.
 
Mij is gevraagd om voor dit thema de BLOG te schrijven en daar ben ik stiekem heel blij om!
Een thema naar mijn hart, want wat is er mooier dan elk uniek kind, met ieder zijn unieke leefomgeving en familie!
Iedere dag mogen wij daar bij SpeelOkee een klein beetje van meebeleven en zien wij kinderen, hun ouders of opa of oma voorbij komen tijdens een “walk” door SpeelOkee.
 
Een kijkje achter de schermen;
In het thema ‘Ik en mijn familie’ staat familie centraal. Kinderen ontdekken wie zij zelf zijn en wie er ‘om hen heen staan’, wie wonen er in hun huis? 
Het thema was van start gegaan en langzamerhand ontvingen wij op de email steeds meer fantastische kiekjes van kinderen samen met hun familie, met mama, papa, evt. broer/zus, oma, opa en zelfs huisdieren kwamen voorbij. Wat geweldig om te merken dat dit thema zo leeft onder iedereen, bedankt voor uw betrokkenheid hierbij! En zeker in de tijd die achter ons ligt is het belang van de eigen familie, het eigen gezin ontzettend belangrijk gebleken. 
NB. Uiteraard werd de privacy in acht genomen bij het delen van de familiefoto’s.
 
Na een aantal dagen loop ik op een zonnige dinsdagmorgen over de groepen. Ik zie op de grond van enkele groepen een ware ‘Walk Of Family’, overal zie ik de prachtige familie foto’s terug. Ik vraag aan een paar peuters van de Bromtol waar de foto’s van hen zijn? Enthousiast en vol trots showen zij mij DE foto(‘s). Ik vraag aan betreffende kinderen wie dat allemaal zijn en met nog trotsere koppies kunnen zij mij dat allemaal vertellen. Al kletsend heb ik samen met diverse kinderen een praatje over hun grote broer (die nu op school is), of over mama die op haar werk is, maar hem zéker vanmiddag weer komt ophalen! Over hond Noa, broer Daniel. 
 
Op de babygroepen lopen enkele dappere dreumesen rond en ook bij hen vraag ik ernaar en zelfs de allerkleinsten (met uitzondering van de baby’s in de box of in de swing) kunnen zij mij allemaal aanwijzen en laten zien welke foto’s van hen zijn. Hier is het nog wat lastig soms te verstaan wie er op de foto staan, maar PAPA of MAMA is al heeeeeel snel duidelijk 😉. Fantastisch om de glunderende gezichtjes te zien.
 
Tijdens dit thema is het ook Kinderboekenweek. De Kinderboekenweek is met name gericht op kinderen van de basisschoolleeftijd. Omdat wij het belang van voorlezen graag onder de aandacht willen brengen vroeg de voorleescoördinator of wij hier dit jaar wel aandacht aan wilde geven. Samen hebben wij zitten sparren en wij zagen een link tussen de 2 thema’s; ‘ik en mijn familie’ en het thema van de Boekenweek: ‘Worden wat je wil’. 
Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan je beroep? Wat voor werk doet mijn mama? Wat voor werk doet mijn papa? Is hij misschien politieagent, of brandweerman? 
Op maandag 11 oktober aanstaande hebben wij voor de kinderen nog een ‘spetterende’ activiteit op de planning staan van dit gezamenlijke thema. Er zal een mama van 1 van de kinderen laten zien wat voor beroep zij heeft. Wat dat spetterende einde inhoudt, houden wij nog even als verrassing.
 
Samenvattende conclusie;
Het allerbelangrijkste bij deze beide thema’s is een zin die ik hoorde tijdens het luisteren naar het  thema lied van de Kinderboekenweek gezongen door Kinderen voor Kinderen: 
Je bent pas iets geworden: als je bent wie je bent!
 
Jij bent oké, blijf jezelf dan is het goed! 
 
Als afsluiting van het thema mogen de kinderen op donderdag 14 oktober en vrijdag 15 oktober 2021 daadwerkelijk laten zien wie ze zijn. De kinderen mogen op deze dagen hun favoriete kleding aantrekken of mogen zij zich verkleden in hun favoriete tenue/pak of jurk. Op feestelijk muziek mogen de kinderen zichzelf showen in een SpeelModeshow.  
 

Collega's gezocht!!

Bij SpeelOkee werken wij met een vast en hecht team! Het komt niet vaak voor dat wij ontzettende leuke vacatures hebben mét vaste uren, maar nu is het moment daar. We gaan groepen uitbreiden en mede daardoor ontstaan diverse vacatures.
Zoals bijvoorbeeld een contract van 27 uren, of 36 uren. Grijp nu je kans om te sollicteren bij ons! Je bent van harte welkom.

Ben jij op zoek naar een uitdagende baan op een kinderdagverblijf en heb jij een afgeronde, relevante vakopleiding Sociaal Pedagogisch Medewerker niveau 3 of 4, conform CAO Kinderopvang? Dan zoeken wij jou!
 
Profiel
Ben jij iemand die betrokken en zelfstandig is en verantwoordelijkheidsgevoel heeft?
Ben je op zoek naar een afwisselende, creatieve en uitdagende baan?
Beschik je over een gezonde dosis humor, ben je flexibel, collegiaal en kun je in teamverband werken?
 
Wij bieden
Een contract bij een kleinschalige, leuke en gezellige organisatie
Salaris conform CAO Kinderopvang schaal 6
Opleidingstrajecten
Mogelijkheid tot vaste aanstelling
 
 Heb je interesse, mail dan je CV en motivatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zomerspellen

Eigen bellenblaasstokjes maken

Benodigdheden:

  • Een pijpenrager
  • Strijkkralen
  • Bellenblaas (of afwasmiddel en water)
  • Schaaltje om de bellenblaas in te doen

Lees meer

Dat klinkt als muziek in de oren!

In de weken van 26 juli tot 31 augustus 2021 hebben de kinderen bij SpeelOkee diverse activiteiten samen met hun vriendje Puk met het thema muziek.

Binnen het team was de behoefte aanwezig om meer met muziek te doen, hoe leuk is het dan om tijdens de zomervakantieperiode daar een volledig thema aan te geven.

Muziek betekent zoveel voor de ontwikkeling van kinderen. 

 

Lees meer

BoekStartdag 2021

‘Je bent de beste verhalenverteller!’ Dat is het thema van de eerste landelijke BoekStartdag waar voorleespret aan de allerkleinsten voorop staat!
Graag informeren wij u over de verschillende activiteiten, (waaronder een online ouderavond) en bevelen deze van harte bij u aan.

Hieronder leest u meer informatie hierover:
BoekStartdag: voorleesactiviteiten en bibliotheekautootje
Op zaterdag 19 juni is het BoekStartdag in de Bibliotheek. De allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders krijgen die dag een extra hartelijk welkom. Doe samen met je kindje mee aan leuke activiteiten en ontdek hoe fijn het is om samen met boekjes en taal bezig te zijn.
 
Online voorleesactiviteiten en online ouderavond
Bij de allereerste landelijke BoekStartdag, staat voorleespret aan de allerkleinsten voorop met als thema Je bent de beste verhalenverteller. Omdat we nog niet allemaal bij elkaar mogen komen vieren we een aantal voorleesactiviteiten online zoals poppenkast, voorlezen en een knutselwerkje (leeftijd 2+). We komen op zaterdag 19 juni naar je toe met ons Bibliotheekautootje vol met vrolijke BoekStartkoffertjes en mooie verhalen. Ook organiseren we een online ouderavond op donderdagavond 24 juni om 19:00 uur voor (groot)ouders samen met hun baby’s die graag voorleestips willen krijgen.
Hoe doe je mee met de voorleesactiviteiten en de ouderavond? Vooraf aanmelden is verplicht via het online aanmeldformulier, de deelnemers aan de activiteiten krijgen daarna een linkje en kunnen daarmee de voorstelling bekijken vanaf zaterdag 19 juni. Deelnemers aan de ouderavond van 24 juni krijgen een Zoom uitnodiging en kunnen thuis gezellig met hun kleintje meedoen.
 
Bibliotheekautootje
Het Bibliotheekautootje met BoekStartkoffertjes rijdt rond op 19 juni en staat bij de Bibliotheek Oud-Beijerland centrum van 10:00 – 11:00 uur; Bibliotheek van ’s Gravendeel van 12:00 – 13:00; Bibliotheek Numansdorp 14:00 – 15:00 uur. De BoekStartkoffertjes worden samen met een leuke verrassing gratis uitgedeeld na inschrijving bij de Bibliotheek. Ook kan er buiten naar een verhaaltje en liedje worden geluisterd.
 
Aanmelden
Je kunt je hier aanmelden voor de voorleesactiviteiten.
Je kunt je hier aanmelden voor de ouderavond.
 
Marloes Koomans
Voorleescoördinator

Blog Mentale weerbaarheid bij jonge kinderen

U als ouder hoort vast wel eens de termen “weerbaar, voor jezelf opkomen, driftbuien”. We willen allemaal heel graag dat kinderen lekker in hun vel zitten, het naar hun zin hebben, vriendjes maken en plezier hebben op de opvang en later op school. 

 

De overkoepelende term “mentale weerbaarheid” heeft in deze tijd de aandacht gekregen voor veel professionals rondom het opgroeien en opvoeden van het kind binnen de gemeente Hoeksche Waard https://hoekschewaard.alsvillage.nl/home/default.aspx

 

Hoe ontwikkelt de mentale weerbaarheid precies voor uw kind in de leeftijd van 0 tot 4 jaar? En wat kunt u als ouder/verzorger bijdrage in dit proces?

 

Lees meer

Speelokee footer

Kinderdagverblijf SpeelOkee

 

 

Beste Kinderdagverblijf SpeelOkee Oud-Beijerland

 

Kinderdagverblijf SpeelOkee

Oost-Voorstraat 109
3262 JH Oud-Beijerland
Hoeksche Waard
0186 625701
info@speelokee.nl

 
Volg ons ook op

/SpeelOkee

@SpeelOkee

Speelokee footer lijn