SpeelOkee beste kinderdagverblijf

BoekStartdag 2021

‘Je bent de beste verhalenverteller!’ Dat is het thema van de eerste landelijke BoekStartdag waar voorleespret aan de allerkleinsten voorop staat!
Graag informeren wij u over de verschillende activiteiten, (waaronder een online ouderavond) en bevelen deze van harte bij u aan.

Hieronder leest u meer informatie hierover:
BoekStartdag: voorleesactiviteiten en bibliotheekautootje
Op zaterdag 19 juni is het BoekStartdag in de Bibliotheek. De allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders krijgen die dag een extra hartelijk welkom. Doe samen met je kindje mee aan leuke activiteiten en ontdek hoe fijn het is om samen met boekjes en taal bezig te zijn.
 
Online voorleesactiviteiten en online ouderavond
Bij de allereerste landelijke BoekStartdag, staat voorleespret aan de allerkleinsten voorop met als thema Je bent de beste verhalenverteller. Omdat we nog niet allemaal bij elkaar mogen komen vieren we een aantal voorleesactiviteiten online zoals poppenkast, voorlezen en een knutselwerkje (leeftijd 2+). We komen op zaterdag 19 juni naar je toe met ons Bibliotheekautootje vol met vrolijke BoekStartkoffertjes en mooie verhalen. Ook organiseren we een online ouderavond op donderdagavond 24 juni om 19:00 uur voor (groot)ouders samen met hun baby’s die graag voorleestips willen krijgen.
Hoe doe je mee met de voorleesactiviteiten en de ouderavond? Vooraf aanmelden is verplicht via het online aanmeldformulier, de deelnemers aan de activiteiten krijgen daarna een linkje en kunnen daarmee de voorstelling bekijken vanaf zaterdag 19 juni. Deelnemers aan de ouderavond van 24 juni krijgen een Zoom uitnodiging en kunnen thuis gezellig met hun kleintje meedoen.
 
Bibliotheekautootje
Het Bibliotheekautootje met BoekStartkoffertjes rijdt rond op 19 juni en staat bij de Bibliotheek Oud-Beijerland centrum van 10:00 – 11:00 uur; Bibliotheek van ’s Gravendeel van 12:00 – 13:00; Bibliotheek Numansdorp 14:00 – 15:00 uur. De BoekStartkoffertjes worden samen met een leuke verrassing gratis uitgedeeld na inschrijving bij de Bibliotheek. Ook kan er buiten naar een verhaaltje en liedje worden geluisterd.
 
Aanmelden
Je kunt je hier aanmelden voor de voorleesactiviteiten.
Je kunt je hier aanmelden voor de ouderavond.
 
Marloes Koomans
Voorleescoördinator

Blog Mentale weerbaarheid bij jonge kinderen

U als ouder hoort vast wel eens de termen “weerbaar, voor jezelf opkomen, driftbuien”. We willen allemaal heel graag dat kinderen lekker in hun vel zitten, het naar hun zin hebben, vriendjes maken en plezier hebben op de opvang en later op school. 

 

De overkoepelende term “mentale weerbaarheid” heeft in deze tijd de aandacht gekregen voor veel professionals rondom het opgroeien en opvoeden van het kind binnen de gemeente Hoeksche Waard https://hoekschewaard.alsvillage.nl/home/default.aspx

 

Hoe ontwikkelt de mentale weerbaarheid precies voor uw kind in de leeftijd van 0 tot 4 jaar? En wat kunt u als ouder/verzorger bijdrage in dit proces?

 

Lees meer

Thema 'Eet smakelijk'

Wij hebben zelf pita broodjes gemaakt.
De kinderen vonden het heerlijk om te doen en riepen meteen:
 ' hmmmmm wat ruikt het hier lekker'!!! 
We hebben genoten van ons eigen gemaakte pit(zz)a broodje. 

Groetjes van de Ballenbak 
 

Blog Rust

De lente laat de komende dagen nog even op zich wachten. Na veel wisselvallige weersinvloeden ronden wij binnenhuis bij SpeelOkee ons Puk thema “ boerderij dieren” af. 

Daarna houden we een weekje rust qua thema. Rust? Hoe doe je dat? Kinderen hebben toch altijd behoefte aan ritme, drukte, spel en exploreren?

Lees meer

Dit ben ik!

Dit zijn mijn wangetjes,
en dit is mijn kin.
Dit is mijn mondje,
met tandjes er in.
Dit zijn mijn oortjes, mijn oogjes mijn haar.
Nu nog mijn neusje en dan ben ik klaar!

Bij SpeelOkee zijn wij momenteel bezig met het thema ‘Dit ben ik’. Een thema waarbij het lichaam centraal staat en we met de kinderen kijken naar de verschillende delen van hun lichaam, kijken wat ze ermee kunnen en erover praten. Hiermee wordt er onder andere gewerkt aan het creëren van een ‘eigen ik’.

 

Lees meer

Nationale Voorleesdagen 2021

SpeelOkee deed mee met de Nationale Voorleesdagen van 20 januari tot 30 januari 2021 jl.

Het prentenboek ‘’Coco kan het!” staat dit jaar centraal. Het prachtige verhaal gaat over moed verzamelen en meer kunnen dan je denkt. 
Het is tijd voor de kleine Coco om haar vleugeltjes uit te slaan. Alle andere babyvogeltjes zijn al uitgevlogen.
In deze week voeren we verschillende activiteiten rond dit boek uit. Een spelactiviteit, knutselactiviteit, liedje en dans. Natuurlijk wordt er ook weer volop voorgelezen uit de voorleesmanden. 
Voorlezen aan kinderen vergroot hun taalinzicht. In verhalen worden andere woorden en zinnen gebruikt dan in de spreektaal. Kinderen kunnen zo hun woordenschat vergroten.
20 januari jl. zijn wij bij SpeelOkee begonnen aan de Nationale Voorleesdagen.
Wij zijn begonnen met een heerlijk ontbijt. Het voorleesontbijt was super gezellig. Ook thuis kunt u mee blijven genieten van het verhaal Coco kan het! 
De burgemeester van de Hoeksche Waard, de brandweerman, de politieagent, de jeugdverpleegkundige, de Cultuureducatie specialist en de directeur van de Bibliotheek lezen samen dit leuke verhaal van Coco voor. 
Dat is genieten met elkaar!  De link naar deze video: https://youtu.be/2QJOizNhmoo
Op de startdag van de nationale Voorleesdagen is onze toekomstige ‘voorlees-coördinator’ gestart met de driedaagse training hiervoor. 
‘Het was een super leuke en leerzame 1ste cursusdag, op naar dag 2!’ 
 

Speelokee footer

Kinderdagverblijf SpeelOkee

 

 

Beste Kinderdagverblijf SpeelOkee Oud-Beijerland

 

Kinderdagverblijf SpeelOkee

Oost-Voorstraat 109
3262 JH Oud-Beijerland
Hoeksche Waard
0186 625701
info@speelokee.nl

 
Volg ons ook op

/SpeelOkee

@SpeelOkee

Speelokee footer lijn