SpeelOkee beste kinderdagverblijf

Blog Rust

De lente laat de komende dagen nog even op zich wachten. Na veel wisselvallige weersinvloeden ronden wij binnenhuis bij SpeelOkee ons Puk thema “ boerderij dieren” af. 

Daarna houden we een weekje rust qua thema. Rust? Hoe doe je dat? Kinderen hebben toch altijd behoefte aan ritme, drukte, spel en exploreren?

Lees meer

Dit ben ik!

Dit zijn mijn wangetjes,
en dit is mijn kin.
Dit is mijn mondje,
met tandjes er in.
Dit zijn mijn oortjes, mijn oogjes mijn haar.
Nu nog mijn neusje en dan ben ik klaar!

Bij SpeelOkee zijn wij momenteel bezig met het thema ‘Dit ben ik’. Een thema waarbij het lichaam centraal staat en we met de kinderen kijken naar de verschillende delen van hun lichaam, kijken wat ze ermee kunnen en erover praten. Hiermee wordt er onder andere gewerkt aan het creëren van een ‘eigen ik’.

 

Lees meer

Nationale Voorleesdagen 2021

SpeelOkee deed mee met de Nationale Voorleesdagen van 20 januari tot 30 januari 2021 jl.

Het prentenboek ‘’Coco kan het!” staat dit jaar centraal. Het prachtige verhaal gaat over moed verzamelen en meer kunnen dan je denkt. 
Het is tijd voor de kleine Coco om haar vleugeltjes uit te slaan. Alle andere babyvogeltjes zijn al uitgevlogen.
In deze week voeren we verschillende activiteiten rond dit boek uit. Een spelactiviteit, knutselactiviteit, liedje en dans. Natuurlijk wordt er ook weer volop voorgelezen uit de voorleesmanden. 
Voorlezen aan kinderen vergroot hun taalinzicht. In verhalen worden andere woorden en zinnen gebruikt dan in de spreektaal. Kinderen kunnen zo hun woordenschat vergroten.
20 januari jl. zijn wij bij SpeelOkee begonnen aan de Nationale Voorleesdagen.
Wij zijn begonnen met een heerlijk ontbijt. Het voorleesontbijt was super gezellig. Ook thuis kunt u mee blijven genieten van het verhaal Coco kan het! 
De burgemeester van de Hoeksche Waard, de brandweerman, de politieagent, de jeugdverpleegkundige, de Cultuureducatie specialist en de directeur van de Bibliotheek lezen samen dit leuke verhaal van Coco voor. 
Dat is genieten met elkaar!  De link naar deze video: https://youtu.be/2QJOizNhmoo
Op de startdag van de nationale Voorleesdagen is onze toekomstige ‘voorlees-coördinator’ gestart met de driedaagse training hiervoor. 
‘Het was een super leuke en leerzame 1ste cursusdag, op naar dag 2!’ 
 

Thema aankondiging: Dit ben ik!

Thema aankondiging: Dit ben ik!

We gaan het nieuwe jaar in met het thema van Puk 'Dit ben ik'.

Het thema duurt van 11 januari ’21 tot en met 26 februari 2021.

In dit thema staat het lichaam centraal en gaan we spelenderwijs aan de slag met emoties die kinderen kunnen voelen. De kinderen kijken naar de verschillende delen van het lichaam, kijken wat je hiermee kunt doen, en praten hierover.

 

Leuk voor thuis:

Start of eindig de dag eens met de vraag aan je kindje hoe hij of zij zich voelt. En laat bijvoorbeeld smileys zien. 😀😯😭😡.

Er zijn 2 liedjes die u thuis met je kindje kunt zingen. Zodat het herkenbaar blijft zowel thuis als op SpeelOkee.

  1. Hoofd, schouders, knie en teen
  2. Dit zijn mijn wangetjes (link naar YouTube)

 

dit ben ik 2

Sinterklaasfeest 2020

Sinterklaas is weer in het land!
Bij SpeelOkee zijn de voorbereidingen al in volle gang om er ook dit weer een mooi feest van te maken met de kinderen.

Er is dit jaar geen Sint logeer huis in het dorp vanwege de corona maatregelen en daarom maken wij onze eigen mini-SpeelOkee-Sint-kamer binnen het kinderdagverblijf! Hier kunnen de kinderen in kleine groepjes samen met de pedagogisch medewerkster een verlanglijstje maken, cadeautjes inpakken, liedjes zingen en dansen.  Verder gaan we veel gezellige Sint-activiteiten organiseren.

 

Vanaf maandag 30 november t/m vrijdag 4 december gaan we op alle groepen (uiteraard passend bij de verschillende leeftijden) o.a.: heerlijke kruidnootjes bakken, schminken, gezellig knutselen, een poppenkast voorstelling bekijken en een echt pietenparcours beklimmen. Misschien komt Piet ook nog wel bij ons op visite met een klein cadeautje voor alle kinderen!

We gaan er een hele leuke periode van maken!!

Planning:
Maandag 30 november a.s. Kruidnootjes bakken
Dinsdag 1 december a.s. Pietengymnastiek!
Woensdag 2 december a.s. Kruidnoten bakken
Donderdag 3 december a.s. Poppenkast en Pietje op bezoek
Vrijdag 4 december a.s. Pietje op bezoek

 

Wij wensen u en de kinderen alvast een gezellig Sinterklaasfeest toe.

Uitjes

herfstspullenZoeken

Natuurlijk heel voor de hand liggend maar buiten zoeken naar dennenappels, kastanjes, eikels of mooi gekleurde bladeren blijft geweldig. Zeker als je hier een mooie herfstwandeling aan vast koppelt. De gevonden schatten kunnen dan thuis op een mooie herfsttafel gelegd worden of er kan leuk mee geknutseld worden.

 

 

 

 

 

paddestoelenPaddenstoelen jacht

Een ander leuk uitje is het zoeken naar paddenstoelen. Zoek thuis eerst wat plaatjes van paddenstoelen uit en laat deze zien aan uw kind. Tijdens een mooie boswandeling gaan jullie samen op zoek naar verschillende paddenstoelen. Let wel op, raak de paddenstoelen niet aan en neem ze niet mee naar huis. Ze kunnen giftig zijn en horen in de natuur thuis.

 

 

 

 

 

Buitenactiviteit: Dennenappel kegelen

Wist je dat dennenappels perfect geschikt zijn om mee te kegelen. Lekker naar het bos, een (zachte) bal mee en lekker spelen maar.

 

bladerenMotoriek: Bladeren harken

Met een minihark en wat bladeren heb je al snel de grootste pret. Als het in de tuin niet lukt ga dan lekker naar het bos, genoeg bladeren om aan te harken. Daar komt stiekem nog best wel wat motoriek bij kijken.

 

 

 

 

flesjesSensopathisch spelen (zintuigelijk beleven): Sensory flessen

De sensory flessen zijn natuurlijk erg leuk met rijst, kralen, veertjes en nog meer. Ook een leuk idee is het om de flessen met water te vullen en dan materialen uit de natuur toe te voegen zoals bladeren, eikels, dennennaalden etc. Let wel op dat er een beperkte houdbaarheid op zit.

 

Inspiratie activiteiten: www.mamaliefde.nl

Speelokee footer

Kinderdagverblijf SpeelOkee

 

 

Beste Kinderdagverblijf SpeelOkee Oud-Beijerland

 

Kinderdagverblijf SpeelOkee

Oost-Voorstraat 109
3262 JH Oud-Beijerland
Hoeksche Waard
0186 625701
info@speelokee.nl

 
Volg ons ook op

/SpeelOkee

@SpeelOkee

Speelokee footer lijn