SpeelOkee beste kinderdagverblijf

Blog thema Circus!

Tijdens de komende zes weken staat het thema “Circus” centraal. De kinderen leren tijdens dit thema meer over het circus. Wat speelt er zich allemaal af in het circus? Misschien dat de kinderen aan het eind van dit thema wel een circus act kunnen opvoeren.

Op de groep zijn wij dagelijks bezig met het thema “Circus”. We doen verschillende activiteiten die bijdragen aan het thema. Om u ideeën te geven die u thuis met uw kinderen kunt doen, heb ik deze verwerkt in de blog en zal deze nader aan jullie toelichten. Daarnaast zal ik nog een stuk schrijven over de Dag van de Leidster.

 

Uk en Puk thema “Eetsmakelijk”

Activiteiten op de groep 0-2 jaar

Op de groep voeren de kinderen een spannende circus act uit. “Zien jullie dat de hoepel in vuur en vlam staat” zegt de pedagogisch medewerker. Lukt het de kinderen om er door heen te springen of kruipen? Deze activiteit draagt bij aan de grove motoriek en stimuleert de kinderen om te bewegen door middel van spel. Daarna mogen zij nog proberen om de ballen door de hoepel heen te gooien.

 

Activiteiten voor papa’s en mama’s voor kinderen van 0-2 jaar

Persoonlijke ontwikkeling: Laat uw kind spelen met gekleurde vezeldoeken. Speel spelletjes zoals kiekeboe en laat uw kind ontdekken wat hij of zij allemaal met de doeken kan doen.

 

Taalontwikkeling: Liedjes zingen en boekjes lezen sluiten aan bij de taalontwikkeling van het kind. Onderstaand een aantal voorbeelden van boekjes die wij op de groep voorlezen. Hiernaast een voorbeeld van een liedje die wij op de groep zingen.

Boekjes

  • Anna in het circus
  • In het circus met Bobbie
  • Bij ons in het circus
  • Muis in het circus

 

Motorische ontwikkeling: Zet wat blikken neer en laat uw kind proberen deze om te gooien of rollen.

 

Activiteiten op de groep 2-4 jaar

Op de groep oefenen we met de kinderen een circus act. Alle kinderen pakken een kant van het parachutedoek vast. Op het doek liggen een aantal ballen. Kunnen de kinderen het doek op en neer bewegen. Misschien kunnen een aantal kinderen er zelfs onderdoor rennen terwijl de rest van de kinderen het doek op en neer beweegt.

 

Activiteiten voor papa’s en mama’s voor kinderen van 2-4 jaar

Taalontwikkeling: Ga samen met uw kind in gesprek over het thema circus. Doe dit door middel van een praatplaat of voer gesprekjes aan de hand van een prentenboek over het thema circus.

 

Sociaal-emotionele ontwikkeling: Speel samen met uw kind het circus na. Misschien kunnen jullie voorafgaand wat filmpjes bekijken over het circus.

Het begint namelijk al bij het kopen van een kaartje. Dit sluit aan bij de rekenontwikkeling van uw kind. Het doen van rollenspellen draagt bij aan de sociaal-emotionele ontwikkeling.

 

Motorische ontwikkeling: Leg een stuk touw op de grond. Dit kan in verschillende kleuren en lijnen zijn. Laat uw kindje balanceren over de lijn net zoals een echte circus artiest.

 

Rekenprikkels: Doe samen een spelletje met gekleurde ballonnen. Kunt uw kind de juiste ballon al aanwijzen bij het noemen van een kleur? Daarnaast kunt u de ballonnen ook opblazen in verschillende grote, op die manier kunt u samen met uw kind de begrippen groot en klein oefenen. Als laatste kunnen jullie samen de ballonnen tellen.

 

Dag van de leidster

Op donderdag 21 september 2023 is het de Dag van de Leidster. Op deze dag worden alle pedagogisch medewerkers in het zonnetje gezet. Wat zijn wij blij met alle leidsters binnen SpeelOkee. Ze staan iedere dag weer voor uw kinderen klaar en doen dit met veel liefde en plezier.

SpeelOkee laat deze dag natuurlijk niet zomaar aan zich voorbij gaan. Wij maken er niet alleen een leuke dag van maar houden dit gewoon de hele week vol. In de week van 18 september tot en met 22 september organiseert SpeelOkee, net zoals vorig jaar, weer een leuke feestweek. Dit jaar helemaal in het Thema Circus. Jullie horen binnenkort meer over alle leuke activiteiten die deze week gepland staan. Wij kijken er in ieder geval naar uit😊

 

Met vriendelijke groet,

Vivian Weij

Pedagogisch coach SpeelOkee

Speelokee footer

Kinderdagverblijf SpeelOkee

 

 

Beste Kinderdagverblijf SpeelOkee Oud-Beijerland

 

Kinderdagverblijf SpeelOkee

Oost-Voorstraat 109
3262 JH Oud-Beijerland
Hoeksche Waard
0186 625701
info@speelokee.nl

 
Volg ons ook op

/SpeelOkee

@SpeelOkee

Speelokee footer lijn