Skip to main content

KINDEROPVANG VOOR KINDEREN VAN 0 TOT 4 JAAR

Verticale groep de Ballenbak (0-4)

Bij SpeelOkee zijn er twee verticale groepen: de Carrousel en de Ballenbak. De Carrousel en de Ballenbak. Kinderen in de leeftijdscategorie van 0 tot 4 jaar worden hier opgevangen. Het aantal kinderen op de verticale groep is afhankelijk van de leeftijden van de kinderen, met een max. van 12 tot 16 kinderen per dag met 3. Er zijn per dag twee of drie pedagogisch medewerksters aanwezig. De verticale groep is een kinderopvang groep waarin zowel baby's, dreumesen als peuters aanwezig zijn. Kinderen die in een verticale kinderopvang groep zitten, blijven tot hun 4e jaar in deze groep, zij hoeven geen overstap te maken van babygroep naar een peutergroep. In een verticale groep kunnen broertjes en zusjes in dezelfde groep geplaatst worden.

Het dagritme van de baby's afhankelijk van het eet- en slaapritme van de kinderen. Wij proberen zoveel mogelijk tegemoet te komen aan het ritme dat het kind thuis heeft.

Dagelijks zijn er een aantal vaste momenten, zeker voor de grotere kinderen in de groep:

  • 09.00 uur: Er wordt vers fruit gegeten. De kleintjes krijgen vers bereide fruithapjes en de grotere kinderen krijgen stukjes vers fruit aangeboden. Er wordt gezongen en de kinderen krijgen water of thee te drinken.
  • 11.30 uur: Tijd voor de lunch. SpeelOkee verzorgt de lunch met vers brood, verschillende soorten beleg en halfvolle melk.
  • 12.45-15.00 uur: De kinderen die tussen de middag slapen worden naar bed gebracht. De kinderen die wakker blijven krijgen een rustige activiteit aangeboden, zoals een boekje lezen, puzzelen, tekenen of kleuren. 
  • 15.15 uur: Rond deze tijd krijgen de kinderen drinken een tussendoortje aangeboden en verse rauwkost. Er wordt gezongen, een boekje voorgelezen of een spelletje aan tafel gedaan..

 

Tussen de vaste momenten door wordt er met de kinderen gespeeld, geknuffeld, getroost en worden de kinderen verzorgd. Er worden activiteiten met de kinderen gedaan, vaak in een thema en als het weer het toelaat, gaan we met de kinderen naar de buitenspeelplaats van het kinderdagverblijf, waar een diversiteit aan buitenspeelgoed zoals fietsjes, steppen en karretjes aanwezig is.

Een dagje op de Ballenbak

Iedere dag mogen wij een diverse groep aan kinderen ontvangen. Een peuter, die bij binnenkomst direct begint met praten over zijn/haar belevenissen. Even later ontvangen wij met open armen een dreumes die trots heeft ontdekt hoe hij/zij ook lopend zijn omgeving kan verkennen. Ten slotte komt er nog een baby binnen die wij een flesje mogen gaan geven, wat een rust geeft dit. Juist die variatie maakt dat wij iedere dag genieten van ons werk met kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar. We hoeven maar een schaterlach te horen van een baby’tje of te luisteren naar de wijze uitspraken van een peuter, wat er voor zorgt dat we genieten van iedere dag.

Op de groep hechten we veel waarde aan structuur. Structuur maakt een dag voor kinderen voorspelbaar en overzichtelijk. We zien dat de oudere kinderen, de jongere kinderen op de groep hierin meenemen.

Ouders vertrouwen hun kostbaarste bezit aan ons toe. Het contact met ouders vinden wij dan ook belangrijk en hier nemen wij de tijd voor. Wij zorgen voor open communicatie met ouders om zo in te kunnen spelen op de thuissituatie en hierop aan te sluiten. We waarderen het vertrouwen en de waardering die we van ouders ontvangen.

Het werken in de kinderopvang vraagt om een goede samenwerking met collega’s. Als leidsters van de Ballenbak zetten wij ons iedere dag met liefde in om op deze manier een tweede thuis te creëren voor de kinderen.

Misschien zien wij uw kind binnenkort bij ons op de groep, wij kijken er naar uit.

Lea, Marloes, Judith en Noa

Lea Mallegrom

Functie:
Pedagogisch medewerker
In dienst: mei 2001

Marloes Koomans

Functie:
Pedagogisch medewerker
In dienst: maart 2016

Judith van der Schoor

Functie:
Pedagogisch medewerker
In dienst: mei 2021

Noa Dorst

Functie:
Pedagogisch medewerker
In dienst: maart 2023