Skip to main content

BABYOPVANG VOOR KINDEREN VAN 0 TOT 2 JAAR

Babygroep de Toverfluit (0-2)

Bij SpeelOkee zijn er drie babygroepen; de Rammelaar, de Toverfluit en de Blokkendoos. Kinderen in de leeftijdscategorie van 0 tot 2 jaar worden hier opgevangen. Het aantal kinderen op de babyopvang groep is afhankelijk van de leeftijden van de kinderen, met een max. van 6 tot 8 kinderen per dag met 2 pedagogisch medewerksters.

Op de babyopvang groepen is het dagritme afhankelijk van het eet- en slaapritme van de kinderen. Wij proberen zoveel mogelijk tegemoet te komen aan het ritme dat het kind thuis heeft.

Dagelijks zijn er een aantal vaste momenten, zeker voor de grotere kinderen in de groep:

  • 09.00 uur: Er wordt vers fruit gegeten. De kleintjes krijgen vers bereide fruithapjes en de grotere krijgen stukjes vers fruit aangeboden. Er wordt gezongen en de kinderen krijgen water of thee te drinken.
  • 11.30 uur: Tijd voor de lunch. SpeelOkee verzorgt de lunch met vers brood, verschillende soorten beleg en halfvolle melk.
  • 15.00 uur: Rond deze tijd krijgen de kinderen drinken een tussendoortje aangeboden en verse rauwkost. Er wordt gezongen, een boekje voorgelezen of een spelletje aan tafel gedaan.

Tussen de vaste momenten door wordt er met de kinderen gespeeld, geknuffeld, getroost en worden de kinderen verzorgd. Er worden activiteiten met de kinderen gedaan, vaak in een thema en als het weer het toelaat, gaan we met de oudere kinderen naar de buitenspeelplaats van het kinderdagverblijf.

 

Bij SpeelOkee wordt veel waarde gehecht aan een uitgebreide overdracht, zowel 's morgens als u uw kind brengt en 's middags als u uw kind ophaalt. De pedagogisch medewerksters van de babygroepen houden via het ouderportaal bij wanneer uw kind slaapt, eet en speelt. Ouders kunnen via het ouderportaal berichtjes ontvangen van de pedagogisch medewerkers en hier ook op reageren.

De pedagogisch medewerksters vinden het fijn als ouders/verzorgers ook een stukje in het ouderportaal schrijven, over hoe het thuis gaat en of er verdere bijzonderheden zijn. De praktijk wijst uit dat ouders/verzorgers 's morgens niet veel tijd hebben voor een uitgebreide overdracht. Het is dan handig dat je als pedagogisch medewerkster bijzonderheden kunt teruglezen in het ouderportaal.

Een dagje op de Toverfluit

Elke ochtend worden wij begroet door alle lieve en vrolijke gezichtjes van de  kinderen, zeg nou zelf, beter kan je de dag niet beginnen!
 
Op de Toverfluit vinden wij het belangrijk dat ieder kind zich op zijn of haar gemak voelt en zich thuis voelt.
 
Gedurende de dag hebben we verschillende tafelmomenten. De kinderen vragen dan vaak om hun favoriete boekjes en hebben veel plezier tijdens het voorlezen en het zingen van liedjes. Bij mooi weer gaan we met de kinderen naar buiten. Glijden van de glijbaan of spelen met de watertafel is favoriet.
 
Wij vinden het belangrijk dat elk kind er mag zijn. Wij leren de kinderen om op een positieve manier met elkaar om te gaan. Samen met de kinderen activiteiten doen en spelen geeft ons energie.
 
De Toverfluit is een gezellige en liefdevolle groep. De mijlpalen in de ontwikkeling worden bij ieder kind gevierd en we vinden het mooi om dit mee te mogen maken. Misschien zien wij uw kind binnenkort bij ons op de groep, wij kijken er naar uit.
 
Serina, Anja en Robertina

Serina Scheffers

Functie:
Pedagogisch medewerker
In dienst: februari 2016

Anja Lander

Functie:
Pedagogisch medewerker
In dienst: juli 2018

Robertina Hokkke

Functie:
Pedagogisch medewerker
In dienst: januari 2005