Skip to main content

KINDEROPVANG VOOR KINDEREN VAN 0 TOT 4 JAAR

Verticale groep de Carrousel (0-4)

Bij SpeelOkee zijn er twee verticale groepen: de Carrousel en de Ballenbak. De Carrousel en de Ballenbak. Kinderen in de leeftijdscategorie van 0 tot 4 jaar worden hier opgevangen. Het aantal kinderen op de verticale groep is afhankelijk van de leeftijden van de kinderen, met een max. van 12 tot 16 kinderen per dag met 3. Er zijn per dag twee of drie pedagogisch medewerksters aanwezig. De verticale groep is een kinderopvang groep waarin zowel baby's, dreumesen als peuters aanwezig zijn. Kinderen die in een verticale kinderopvang groep zitten, blijven tot hun 4e jaar in deze groep, zij hoeven geen overstap te maken van babygroep naar een peutergroep. In een verticale groep kunnen broertjes en zusjes in dezelfde groep geplaatst worden.

Het dagritme van de baby's afhankelijk van het eet- en slaapritme van de kinderen. Wij proberen zoveel mogelijk tegemoet te komen aan het ritme dat het kind thuis heeft.

Dagelijks zijn er een aantal vaste momenten, zeker voor de grotere kinderen in de groep:

  • 09.00 uur: Er wordt vers fruit gegeten. De kleintjes krijgen vers bereide fruithapjes en de grotere kinderen krijgen stukjes vers fruit aangeboden. Er wordt gezongen en de kinderen krijgen water of thee te drinken.
  • 11.30 uur: Tijd voor de lunch. SpeelOkee verzorgt de lunch met vers brood, verschillende soorten beleg en halfvolle melk.
  • 12.45-15.00 uur: De kinderen die tussen de middag slapen worden naar bed gebracht. De kinderen die wakker blijven krijgen een rustige activiteit aangeboden, zoals een boekje lezen, puzzelen, tekenen of kleuren. 
  • 15.15 uur: Rond deze tijd krijgen de kinderen drinken een tussendoortje aangeboden en verse rauwkost. Er wordt gezongen, een boekje voorgelezen of een spelletje aan tafel gedaan..

 

Tussen de vaste momenten door wordt er met de kinderen gespeeld, geknuffeld, getroost en worden de kinderen verzorgd. Er worden activiteiten met de kinderen gedaan, vaak in een thema en als het weer het toelaat, gaan we met de kinderen naar de buitenspeelplaats van het kinderdagverblijf, waar een diversiteit aan buitenspeelgoed zoals fietsjes, steppen en karretjes aanwezig is.

Een dagje op de Carrousel

Geen dag op verticale groep de Carrousel is hetzelfde. Iedere dag hebben we te maken met een wisselende groepssamenstelling en dus ook met verschillende leeftijden. Dit houdt in dat we iedere dag ons aanbod aanpassen naar de verschillende leeftijden en ontwikkelingsgebieden. Het werken binnen de kinderopvang blijft hierdoor uitdagend en afwisselend.

Bij de Carrousel vinden wij het belangrijk dat de kinderen zich veilig en vertrouwd voelen waardoor zij zichzelf optimaal kunnen ontwikkelen. Wij stimuleren de ontwikkeling door middel van verschillende activiteiten die aansluiten bij het eigen niveau en het thema van Uk en Puk. Het spontaan ondernemen van activiteiten is één van onze kwaliteiten. 
Daarnaast vinden wij het creëren van een thuisgevoel erg belangrijk. We hopen dat de Carrousel voor zowel kinderen als de ouders als een tweede thuis voelt. Als leidsters van de Carrousel, die al lang met elkaar samenwerken, delen wij lief en leed.

Misschien zien wij uw kind binnenkort bij ons op de groep, wij kijken er naar uit.

Ria, Els, Soraya, Michelle en Ilse

Ria Pors

Functie:
Pedagogisch medewerker
In dienst: maart 2009

Els Nijbroek

Functie:
Pedagogisch medewerker
In dienst: november 2005

Soraya Smits

Functie:
Pedagogisch medewerker
In dienst: februari 2017

Michelle Klas

Functie:
Pedagogisch medewerker
In dienst: januari 2022

Ilse Kruithof

Functie:
Pedagogisch medewerker
In dienst: januari 2023