Skip to main content

BABYOPVANG VOOR KINDEREN VAN 0 TOT 2 JAAR

Babygroep de Rammelaar (0-2)

Bij SpeelOkee zijn er drie babygroepen; de Rammelaar, de Toverfluit en de Blokkendoos. Kinderen in de leeftijdscategorie van 0 tot 2 jaar worden hier opgevangen. Het aantal kinderen op de babyopvang groep is afhankelijk van de leeftijden van de kinderen, met een max. van 6 tot 8 kinderen per dag met 2 pedagogisch medewerksters.

Op de babyopvang groepen is het dagritme afhankelijk van het eet- en slaapritme van de kinderen. Wij proberen zoveel mogelijk tegemoet te komen aan het ritme dat het kind thuis heeft.

Dagelijks zijn er een aantal vaste momenten, zeker voor de grotere kinderen in de groep:

  • 09.00 uur: Er wordt vers fruit gegeten. De kleintjes krijgen vers bereide fruithapjes en de grotere krijgen stukjes vers fruit aangeboden. Er wordt gezongen en de kinderen krijgen water of thee te drinken.
  • 11.30 uur: Tijd voor de lunch. SpeelOkee verzorgt de lunch met vers brood, verschillende soorten beleg en halfvolle melk.
  • 15.00 uur: Rond deze tijd krijgen de kinderen drinken een tussendoortje aangeboden en verse rauwkost. Er wordt gezongen, een boekje voorgelezen of een spelletje aan tafel gedaan.

Tussen de vaste momenten door wordt er met de kinderen gespeeld, geknuffeld, getroost en worden de kinderen verzorgd. Er worden activiteiten met de kinderen gedaan, vaak in een thema en als het weer het toelaat, gaan we met de oudere kinderen naar de buitenspeelplaats van het kinderdagverblijf.

 

Bij SpeelOkee wordt veel waarde gehecht aan een uitgebreide overdracht, zowel 's morgens als u uw kind brengt en 's middags als u uw kind ophaalt. De pedagogisch medewerksters van de babygroepen houden via het ouderportaal bij wanneer uw kind slaapt, eet en speelt. Ouders kunnen via het ouderportaal berichtjes ontvangen van de pedagogisch medewerkers en hier ook op reageren.

De pedagogisch medewerksters vinden het fijn als ouders/verzorgers ook een stukje in het ouderportaal schrijven, over hoe het thuis gaat en of er verdere bijzonderheden zijn. De praktijk wijst uit dat ouders/verzorgers 's morgens niet veel tijd hebben voor een uitgebreide overdracht. Het is dan handig dat je als pedagogisch medewerkster bijzonderheden kunt teruglezen in het ouderportaal.

Een dagje op de Rammelaar

Bij SpeelOkee is geen enkele dag hetzelfde. Er is veel uitdaging en iedere dag heeft wel iets speciaals. Wij vinden het mooi om de kinderen te zien ontwikkelen en dragen hier graag ons steentje aan bij. Op babygroep de Rammelaar vangen wij kinderen op in de leeftijd van 0-2 jaar. De kinderen komen meestal bij ons binnen met drie maanden oud en bij twee jaar gaan zij naar een vervolggroep. In die twee jaar hebben wij een band met de kinderen opgebouwd en hebben wij hen zien opgroeien tot peuters.

Ieder kind is uniek en wij vinden het belangrijk dat we ieder kind in zijn of haar waarde laten.

Iedere dag volgen we een vast dagritme. De eetmomenten, waarbij alle kinderen aan tafel zitten, is een leuk moment van de dag. Na de eetmomenten zingen we liedjes of lezen we een boekje. Ook spelen de kinderen met en naast elkaar en doen we verschillende activiteiten op de groep aan de hand van de thema’s van Uk en Puk.

De waarde die wij belangrijk vinden om mee te geven aan de kinderen zijn; zelfvertrouwen, leergierigheid en liefde. Op de Rammelaar bieden we structuur, stralen we rust uit en geven we de kinderen de tijd om te ontwikkelen in zijn/haar tempo.

Misschien zien wij uw kind binnenkort bij ons op de groep, wij kijken er naar uit.

Stephanie, Amber en Debbie

Stephanie Dekkers

Functie:
Pedagogisch medewerker
In dienst: maart 2005

Amber den Boer

Functie:
Pedagogisch medewerker
In dienst: september 2022

Debbie Keijzer

Functie:
Pedagogisch medewerker
In dienst: december 2020