Skip to main content

BABYOPVANG VOOR KINDEREN VAN 0 TOT 2 JAAR

Babygroep de Blokkendoos (0-2)

Bij SpeelOkee zijn er drie babygroepen; de Rammelaar, de Toverfluit en de Blokkendoos. Kinderen in de leeftijdscategorie van 0 tot 2 jaar worden hier opgevangen. Het aantal kinderen op de babyopvang groep is afhankelijk van de leeftijden van de kinderen, met een max. van 6 tot 8 kinderen per dag met 2 pedagogisch medewerksters.

Op de babyopvang groepen is het dagritme afhankelijk van het eet- en slaapritme van de kinderen. Wij proberen zoveel mogelijk tegemoet te komen aan het ritme dat het kind thuis heeft.

Dagelijks zijn er een aantal vaste momenten, zeker voor de grotere kinderen in de groep:

  • 09.00 uur: Er wordt vers fruit gegeten. De kleintjes krijgen vers bereide fruithapjes en de grotere krijgen stukjes vers fruit aangeboden. Er wordt gezongen en de kinderen krijgen water of thee te drinken.
  • 11.30 uur: Tijd voor de lunch. SpeelOkee verzorgt de lunch met vers brood, verschillende soorten beleg en halfvolle melk.
  • 15.00 uur: Rond deze tijd krijgen de kinderen drinken een tussendoortje aangeboden en verse rauwkost. Er wordt gezongen, een boekje voorgelezen of een spelletje aan tafel gedaan.

Tussen de vaste momenten door wordt er met de kinderen gespeeld, geknuffeld, getroost en worden de kinderen verzorgd. Er worden activiteiten met de kinderen gedaan, vaak in een thema en als het weer het toelaat, gaan we met de oudere kinderen naar de buitenspeelplaats van het kinderdagverblijf.

 

Bij SpeelOkee wordt veel waarde gehecht aan een uitgebreide overdracht, zowel 's morgens als u uw kind brengt en 's middags als u uw kind ophaalt. De pedagogisch medewerksters van de babygroepen houden via het ouderportaal bij wanneer uw kind slaapt, eet en speelt. Ouders kunnen via het ouderportaal berichtjes ontvangen van de pedagogisch medewerkers en hier ook op reageren.

De pedagogisch medewerksters vinden het fijn als ouders/verzorgers ook een stukje in het ouderportaal schrijven, over hoe het thuis gaat en of er verdere bijzonderheden zijn. De praktijk wijst uit dat ouders/verzorgers 's morgens niet veel tijd hebben voor een uitgebreide overdracht. Het is dan handig dat je als pedagogisch medewerkster bijzonderheden kunt teruglezen in het ouderportaal.

Een dagje op de Blokkendoos

Wij denken dat weinig mensen zo fijn hun werkdag beginnen als de pedagogisch medewerkers bij SpeelOkee. De lachende snoetjes, het gejuich als je binnenkomt of de dikke knuffel die je krijgt laat je hart smelten en iedereen is dan meteen klaar om de dag te beginnen.

Wat werken op een babygroep zo bijzonder maakt, is dat je alle ontwikkelingen meekrijgt van een kindje. Een baby moet alles nog leren en ontwikkelen. Als ze net bij ons op de groep komen drinken ze vaak alleen nog een flesje, slaapt het nog veel en kunnen we tussen de slaapjes en flesjes door lekker kroelen en spelen. Langzaamaan gaan ze steeds meer eten, minder slapen en meer bewegen. Van de eerste keer omrollen tot aan de eerste stapjes en de eerste woordjes.

Het fijnste gevoel is als de kindjes met een lach binnenkomen en ook weer met een lach vertrekken. Een veilige en vertrouwde omgeving bieden vinden wij dan ook het allerbelangrijkste. Wat we de kindjes graag mee willen geven is hoe leuk het is om samen te spelen, lief te zijn voor elkaar en hoe je rekening met elkaar kunt houden. We vinden het belangrijk dat ieder kind zichzelf kan zijn, want ieder kind is uniek.

Op de Blokkendoos houden we van knutselen. Hierbij verwerken we het thema van Uk en Puk. Door het enthousiasme van de kinderen is dit voor ons extra leuk om voor te bereiden. Ook boekjes lezen en liedjes zingen zijn dagelijks terugkerende activiteiten. Doordat we dit elke dag doen gaan de kinderen de liedjes of verhalen herkennen en doen zij enthousiast mee. Wij horen regelmatig terug van ouders dat de kinderen deze thuis ook zingen.

Wat het spelen bij de Blokkendoos zo gezellig maakt is het enthousiasme en de positiviteit die er op de groep heerst. We maken van elke dag een feestje!

Misschien zien wij uw kind binnenkort bij ons op de groep, wij kijken er naar uit.

Celine, Celine en Ilse

Celine Holleman

Functie:
Pedagogisch medewerker
In dienst: maart 2018

Celine Visser

Functie:
Pedagogisch medewerker
In dienst: november 2022

Ilse Dikmans

Functie:
Pedagogisch medewerker
In dienst: juni 2004