SpeelOkee beste kinderdagverblijf

Blog Thema 'Wat heb je aan vandaag?'

Blog SpeelOkee

                                                 Thema Wat heb je aan vandaag?                               

Algemeen

Tijdens de komende zes weken staat het thema “Wat heb je aan vandaag” centraal. De kinderen leren tijdens dit thema meer over kleding. Wat voor kleding is er allemaal en tijdens welk weersomstandigheden draag je welke kleding?

Op de groep zijn wij dagelijks bezig met het thema “Wat heb je aan vandaag”. We doen verschillende activiteiten die bijdragen aan het thema. Om u ideeën te geven die u thuis met uw kinderen kunt doen, heb ik deze verwerkt in de blog en zal deze nader aan jullie toelichten.

 

Uk en Puk thema “Wat heb je aan vandaag”

Activiteiten op de groep 0-2 jaar

Op de groep ligt een trui, een broek, een T-shirt en een paar sokken. De kinderen mogen voelen aan de verschillende kledingstukken. Daarnaast benoemen de pedagogisch medewerkers de kledingstukken zodat de kinderen de woorden kunnen oefenen. De kleding is vies geworden, het wordt tijd voor een wasje. Er wordt water in een emmer gedaan, de kinderen mogen nu de kleding gaan wassen in het water.

Activiteiten voor papa’s en mama’s voor kinderen van 0-2 jaar

Persoonlijke ontwikkeling: Ga samen met uw kind voor de spiegel staan en benoem wat jullie zien. Denk hierbij aan kledingstukken maar ook lichaamsdelen. Op deze manier maakt uw kindje kennis met zichzelf en leert hij of zij nieuwe woorden.

Taalontwikkeling: Liedjes zingen en boekjes lezen sluiten aan bij de taalontwikkeling van het kind. Onderstaand een aantal voorbeelden van boekjes die wij op de groep voorlezen. Hiernaast een voorbeeld van een liedje die wij op de groep zingen.

Liedje

“Ik leg mijn jasje neer, een hand in de mouw, en nog een keer. Omhoog die handen allebei. Ik heb mijn jasje aan, flink van mij!

 

Boekjes

  • De grote verkleedpartij
  • Kleertjes aan
  • Aankleden met Fien en Milo
  • Saar krijgt nieuwe schoenen

 

Motorische ontwikkeling: Oefen samen met het uitdoen van kledingstukken zoals de sokken en de jas. Dit is goed voor de fijne motoriek en de zelfstandigheid van het kind.

 

Activiteiten op de groep 2-4 jaar

Binnen SpeelOkee hebben wij op maandag 6 november en donderdag 9 november a.s. een modeshow. Alle kinderen mogen in hun mooiste kleding komen of mogen zich verkleden in één van de verkleedkleding die wij binnen SpeelOkee tot onze beschikking hebben. SpeelOkee is versierd en heeft zelfs een rode loper zodat het lijkt op een echte modeshow. Spotlight aan en gaan!

Activiteiten voor papa’s en mama’s voor kinderen van 2-4 jaar

Taalontwikkeling: Print een aantal woordkaarten uit en oefen samen met uw kind de woorden. U kunt de vraag stellen of zij een bepaald kledingstuk kunnen aanwijzen of u kunt de vraag stellen of zij het kledingstuk weten te benoemen. Daarnaast kunt u memorie spelen met de woordkaarten.

Sociaal-emotionele ontwikkeling: Laat uw kind helpen met bijvoorbeeld de was opvouwen. U werkt samen met uw kind aan een huishoudelijke taak. Dit stimuleert de zelfstandigheid, betrokkenheid en ouder-kind relatie. Tijdens het opvouwen van de was kunt u prikkelende vragen stellen aan uw kind.

Motorische ontwikkeling: Laat uw kind eerst de ongekookte pasta verven. Als dit opgedroogd is kunt uw kind de pasta rijgen aan draad. Op deze manier is uw kind bezig met het maken van een eigen ketting en is hij of zij bezig met de fijne motoriek.

Rekenprikkels: Kopieer een kledingstuk en beplak deze met verschillende vormpjes/kleuren. Dit sluit aan bij de rekenontwikkeling van het kind.

 

 

Met vriendelijke groet,

Vivian Weij

Pedagogisch coach SpeelOkee                                                                               

Speelokee footer

Kinderdagverblijf SpeelOkee

 

 

Beste Kinderdagverblijf SpeelOkee Oud-Beijerland

 

Kinderdagverblijf SpeelOkee

Oost-Voorstraat 109
3262 JH Oud-Beijerland
Hoeksche Waard
0186 625701
info@speelokee.nl

 
Volg ons ook op

/SpeelOkee

@SpeelOkee

Speelokee footer lijn