SpeelOkee beste kinderdagverblijf

Uitjes

herfstspullenZoeken

Natuurlijk heel voor de hand liggend maar buiten zoeken naar dennenappels, kastanjes, eikels of mooi gekleurde bladeren blijft geweldig. Zeker als je hier een mooie herfstwandeling aan vast koppelt. De gevonden schatten kunnen dan thuis op een mooie herfsttafel gelegd worden of er kan leuk mee geknutseld worden.

 

 

 

 

 

paddestoelenPaddenstoelen jacht

Een ander leuk uitje is het zoeken naar paddenstoelen. Zoek thuis eerst wat plaatjes van paddenstoelen uit en laat deze zien aan uw kind. Tijdens een mooie boswandeling gaan jullie samen op zoek naar verschillende paddenstoelen. Let wel op, raak de paddenstoelen niet aan en neem ze niet mee naar huis. Ze kunnen giftig zijn en horen in de natuur thuis.

 

 

 

 

 

Buitenactiviteit: Dennenappel kegelen

Wist je dat dennenappels perfect geschikt zijn om mee te kegelen. Lekker naar het bos, een (zachte) bal mee en lekker spelen maar.

 

bladerenMotoriek: Bladeren harken

Met een minihark en wat bladeren heb je al snel de grootste pret. Als het in de tuin niet lukt ga dan lekker naar het bos, genoeg bladeren om aan te harken. Daar komt stiekem nog best wel wat motoriek bij kijken.

 

 

 

 

flesjesSensopathisch spelen (zintuigelijk beleven): Sensory flessen

De sensory flessen zijn natuurlijk erg leuk met rijst, kralen, veertjes en nog meer. Ook een leuk idee is het om de flessen met water te vullen en dan materialen uit de natuur toe te voegen zoals bladeren, eikels, dennennaalden etc. Let wel op dat er een beperkte houdbaarheid op zit.

 

Inspiratie activiteiten: www.mamaliefde.nl

Speelokee footer

Kinderdagverblijf SpeelOkee

 

 

Beste Kinderdagverblijf SpeelOkee Oud-Beijerland

 

Kinderdagverblijf SpeelOkee

Oost-Voorstraat 109
3262 JH Oud-Beijerland
Hoeksche Waard
0186 625701
info@speelokee.nl

 
Volg ons ook op

/SpeelOkee

@SpeelOkee

Speelokee footer lijn