SpeelOkee beste kinderdagverblijf

SpeelOkee en het Corona virus

 Het Corona- virus het houdt ons allemaal zo bezig! Het roept van alles bij ons op? Zorgen, angsten en vragen? En moeten we met gepaste afstand van elkaar in contact blijven en bij lichamelijke klachten thuisblijven. Gelukkig betekent gepaste afstand in deze tijden niet dat we niet verbonden met elkaar zijn.

In tijden van onzekerheid zijn wij blij te zien dat in welke vorm dan ook er verbondenheid met elkaar te zien is. Fysieke afstand en de nodige maatregelen, het vraagt veel van ons. Nu is het fijn dat wij met 1 druk op de knop met elkaar kunnen bellen, we kunnen appjes, spraakberichten en filmpjes sturen, face-timen en wij blijven zo met elkaar in contact. blog corona 01Om ons heen is te voelen dat we;

 

Aan elkaar denken;
Naar elkaar uit kijken;
Hulp durven te vragen;
Hulp aanbieden.

 

Het verbonden voelen met elkaar, het geeft zoveel kracht en energie! Laten we dit met elkaar vasthouden. Zeker de kinderen vragen om veiligheid en geborgenheid. Hoe kun je dit geven, als je als ouder ook zoveel vragen hebt. Hieronder wat tips:

 

  • Leg de situatie aan je kind uit, als ze zelf hierover vragen stellen. Ga niet bij voorbaat al te veel informatie geven, dat kan verwarring geven. Beantwoord vragen van je kind, als je kind die vragen stelt. Doe veel spelletjes met je kinderen en met rollenspellen kun je, je kind uit leggen wat er is. Speel het na met poppetjes, waarom iemand binnen blijft en een ander niet. Laat met plaatjes zien, welke ouders moeten blijven werken, de zuster, de politie, de supermarkt.
  • Goed voorbeeld doet volgen! Doe veel voor. Laat zien aan je kind, hoe jezelf op je hygiëne let. Geef elkaar complimenten bij goede nies- en hoest hygiëne. Wat nies je nu goed in je elleboog! Knap hoor, zo zorgen we voor elkaar! Doe aan beweging, neem een frisse neus en eet gezonde voeding! Rust goed uit en ga op tijd naar bed.
  • blog corona 2Lees verhalen voor of zet een luisterboek op. De bibliotheek is dicht, maar via de app luisterbieb kun je vanaf nu luisterboeken gratis beluisteren. Het boek “de wereld van de gorgels van Jochem Myjer en Rick de Haas” is een mooi verhaal wat ondersteunend kan zijn, in het uitleggen van het Coronovirus. Bemerk je dat er angsten bij je kind komen kijken, dan zijn er gorgeltjes die ons kunnen beschermen ;-).
  • blog corona 3Na het lezen van het verhaal kun je een waakstok maken. Is je kind wat ouder maak dan een waakstok, zoals ze in dit mooie verhaal gebruiken om virussen en bacteriën bij je weg te houden. Zoek buiten een mooie stevige stok, maak hem wat glad met een schuurpapiertje en versier de stok, met veertjes, kralen en sliertjes.
  • Mist je kind zijn vriendjes, opa of oma, zing een liedje, neem het op en stuur het filmpje op. Verkleed je als je favoriete artiest, held of sprookjesfiguur en stuur dit op. Of stuur een tekening of kaartje.

 

Bij SpeelOkee doen we ons uiterste best voor de kinderen van ouders van cruciale beroepen die bij ons opgevangen worden, om emotionele veiligheid te bieden. We houden ons aan dagritme en structuur. Met kindjes die elkaar niet kennen, omdat we nu groepen samenvoegen, doen we kennismakingsspelletjes.

 

Samen met elkaar, komt het goed.

 

Team SpeelOkee

 

Speelokee footer

Kinderdagverblijf SpeelOkee

 

 

Beste Kinderdagverblijf SpeelOkee Oud-Beijerland

 

Kinderdagverblijf SpeelOkee

Oost-Voorstraat 109
3262 JH Oud-Beijerland
Hoeksche Waard
0186 625701
info@speelokee.nl

 
Volg ons ook op

/SpeelOkee

@SpeelOkee

Speelokee footer lijn