SpeelOkee beste kinderdagverblijf

Ouderavond 11 juni 2018!

Graag nodigen wij u uit op onze jaarlijkse Ouderinformatieavond op maandag 11 juni a.s. bij kinderdagverblijf SpeelOkee
De onderwerpen van deze avond zijn:
“Communiceren met jonge kinderen”
Jonge kinderen hebben ons veel te vertellen. 90 –100 % van de communicatie is bij kinderen non-verbaal. Hoe kunnen wij hun lichaamstaal en gedrag zo vertalen dat wij hun boodschap begrijpen en er adequaat op in kunnen gaan. En hoe kunnen kinderen onze boodschappen vertalen en begrijpen? Welke voorwaarden hebben zij daarvoor nodig?

“De ontwikkeling van jongens en meisjes”
De afgelopen tientallen jaren hebben we geleefd in de veronderstelling dat jongens en meisjes in wezen hetzelfde zijn. Nieuw wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat jongens en meisjes wel gelijkwaardig zijn, maar niet gelijk, iets wat in de praktijk van alledag al zolang merkbaar is. Welke verschillen ervaart u tussen jongens en meisjes? Wat is de reden van de verschillen tussen jongens en meisjes? Kennis over de verschillen in de ontwikkeling tussen jongens en meisjes biedt de mogelijkheid om kinderen te helpen en uit te dagen naar hun mogelijkheden. Hierdoor ontstaat begrip, waardoor we anders naar ze kunnen kijken en waarderen.

Tijdens deze avond worden beide onderwerpen gecombineerd en krijgt u tips en handreikingen.

Net als vorig jaar wordt de avond geleid door Hanneke Poot – van der Windt. Hanneke is kinderfysiotherapeut en psychomotorisch remedial teacher. Ze is als docente werkzaam binnen de kinderopvang en basisscholen. (Website: www.sirenevoorkinderen.nl)

Programma op 11 juni a.s.:

19.45 – 20.00 uur    Ontvangst met koffie/thee

20.00 – 21.45 uur    Thema’s: “Communiceren met jonge kinderen” & “De ontwikkeling van jongens en meisjes”

21.45/22.00 uur       Einde    

Wij verzoeken u vriendelijk om u aan te melden per mail, graag uiterlijk voor donderdag 7 juni a.s. Wilt u in uw mail aangeven met hoeveel personen u komt?
Ons mailadres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. Ouderavond juni 2018

Graag tot ziens op maandag 11 juni a.s.

Speelokee footer

Kinderdagverblijf SpeelOkee

 

 

Beste Kinderdagverblijf SpeelOkee Oud-Beijerland

 

Kinderdagverblijf SpeelOkee

Oost-Voorstraat 109
3262 JH Oud-Beijerland
Hoeksche Waard
0186 625701
info@speelokee.nl

 
Volg ons ook op

/SpeelOkee

@SpeelOkee

Speelokee footer lijn