SpeelOkee beste kinderdagverblijf

Nationale Voorleesdagen 2020

Zoals ieder jaar, zijn er ook dit jaar de Nationale Voorleesdagen van 22 januari t/m 1 februari 2020!

Tijdens De Nationale Voorleesdagen van 22 januari tot en met 1 februari 2020 staat voorlezen aan de allerkleinsten centraal. Voorlezen is niet alleen gezellig, het is ook belangrijk. Het vergroot de woordenschat van kinderen en helpt ze om de wereld om zich heen te begrijpen. (bron: www.nationelevoorleesdagen.nl).

Het ‘prentenboek van het jaar’ is  “Moppereend”. 
 Waar gaat het boek over? 
Moppereend gaat gedurende dit prentenboek van mopperig naar extreem chagrijnig. De andere dieren, die haar juist proberen op te vrolijken door te vragen of ze met hen wil meedoen, worden uiteindelijk allemaal aangestoken door het gechagrijn van eend. Ondertussen wordt het donderwolkje boven moppereend groter en groter tot het een ‘megantische’ zwarte wolk is geworden. En wat krijg je dan? De boel barst los: regen, dansende dieren in de plassen en een regenboog.  Een mooie conclusie: hoe donker de wolken ook worden, ooit komt er een einde aan. 
 
Traditiegetrouw beginnen de voorleesdagen altijd met het Nationale Voorleesontbijt. Dit jaar zal dat op woensdag 22 januari zijn. 
De kinderen die op deze dag naar SpeelOkee komen, mogen in hun pyjama komen en zullen dan starten met een (Voorlees)ontbijt! 
Wilt u uw kind(eren) wel een setje kleding meegeven voor na het ontbijt?
 
Op woensdagochtend 22 januari a.s. is er, ter gelegenheid van de voorleesdagen, een leuke voorstelling in de bibliotheek over dit prentenboek en zullen wij met de kinderen vanaf 3 jaar die die dag aanwezig zijn bij SpeelOkee daar naar toe gaan. Mocht uw kind niet aanwezig zijn bij SpeelOkee kunt u die ochtend zelf ook een bezoek brengen aan de bibliotheek met uw kind(eren) voor de voorstelling: Let op; u moet hier vooraf voor reserveren. Kijk hiervoor op: https://www.bibliotheekhoekschewaard.nl/actueel/agenda/voorleesvoorstelling-moppereend.html
 
De dagen erna zullen er omtrent de Nationale Voorleesdagen allerlei activiteiten plaatsvinden bij SpeelOkee om het belang van voorlezen nog eens extra onder de aandacht te brengen en dan met name in het thema van het boek ‘Moppereend’. Zo zal er uiteraard veel worden voorgelezen uit de voorleesmanden die speciaal zijn samengesteld voor de voorleesdagen, er zal worden geknutseld, gespeeld.
 
Tijdens de Nationale Voorleesdagen (22 januari t/m 1 februari a.s.) kunnen kinderen t/m 6 jaar gratis lid worden van de bibliotheek. Tot en met 17 jaar hoeft er niet betaald te worden voor de kinderen voor een lidmaatschap bij de bibliotheek. Als u uw kind in die week inschrijft krijgen de kinderen ook nog een reuzelief vingerpoppetje van ‘Moppereend’ cadeau. 
 
We verwachten dat het een hele leuke week gaat worden vol verhalen en belevenissen!

Speelokee footer

Kinderdagverblijf SpeelOkee

 

 

Beste Kinderdagverblijf SpeelOkee Oud-Beijerland

 

Kinderdagverblijf SpeelOkee

Oost-Voorstraat 109
3262 JH Oud-Beijerland
Hoeksche Waard
0186 625701
info@speelokee.nl

 
Volg ons ook op

/SpeelOkee

@SpeelOkee

Speelokee footer lijn