SpeelOkee beste kinderdagverblijf

Thema ‘Thuis’ tips: 'Wat vind, voel, hoor en zie ik in de tuin, Puk?

Bloemen, planten en kriebelbeestjes blijven kinderen inspireren en fascineren. Zo hebben bloemen mooie kleuren en ruiken lekker. Ook planten zien er verschillend uit en voelen anders. Zo heb je grote planten en kleine planten. Je hebt planten met grote bladeren en je hebt planten die kunnen prikken, au! Ook kriebelbeestjes zien er verschillend uit. Zo hebben lieveheersbeestjes stippen en hebben bijen strepen. Als je een spinnetje of een mier over je hand laat lopen, dan kan dat wel eens kriebelen.

Kortom er valt veel te beleven in de tuin. Wij hebben wat leuke ‘thuis-doe -tips’ bij dit thema!

 

Ontstress en ga samen met je kind tuinieren
Ook, of juist in de lente kun je samen tuinieren. Knap de tuin op, plant zaadjes, geef plantjes water of leg een moestuin aan voor zelfvoorziening. Veeg alle bladeren op een hoop. Nog leerzaam ook! Meer informatie over moestuinieren met kinderen lees je op de website https://moestuinierenmetkinderen.nl/  en kun je je aanmelden voor leuke zelf-cursussen met jou en je kind. 

 

Verkwikkende beweegoefeningen in de tuin

Door bewegingsoefeningen te doen krijgen kinderen een beter lichaamsbewustzijn. Hierdoor stijgt het zelfvertrouwen en de eigenwaarde; de oefeningen die de kinderen doen, zullen steeds beter gaan als ze oefenen en dat helpt daarbij. Als je bewegingsoefeningen doet met meer kinderen, hebben de kinderen ook interactie met elkaar door naar elkaar te kijken en van elkaar te leren.  Door het benoemen van de oefeningen en de houdingen stimuleer je de taalontwikkeling. Door bezig te zijn met de reeks oefeningen oefenen de kinderen hun concentratie en door ook ruimte te maken voor eigen inbreng, versterken ze hun creativiteit.

Zorg voor speelse elementen tijdens de bewegingsoefeningen met jonge kinderen, zodat ze hun fantasie actief kunnen gebruiken en de aandacht kunnen vasthouden. Bewegingsoefeningen zijn vaak gebaseerd of afgeleid van dieren. Deze houdingen zijn leuk voor jonge kinderen, omdat de kinderen de dieren vaak kennen en ook de houdingen wel herkenbaar zijn.

Pak er een paar dierenknuffels of dierenplaatsjes bij.

Leg deze neer en kies ombeurten welk dier jullie na gaan doen. Tel hoe lang je de oefening kan doen/volhouden. Veel lol en plezier gegarandeerd.

 

Boomknuffelen

Heerlijk knuffelen met bomen. Klinkt misschien gek maar kan heel verkwikkend aanvoelen.
Wat voel je aan de stam? Hoeveel barsten zitten erin? Kun je met beide armen helemaal om de stam heen of is de stam veel groter? Allemaal vragen die je je kind kunt stellen en samen kan gaan ontdekken.

 

Drink lekkere (lauwe 😉) thee. 

Thee drinken is goed voor zowel kind als ouder. Kies in de winkel lekkere smaakjes thee uit. Het beste is nog om verse thee te maken van echte pure producten. Maar de thee van pickwick is natuurlijk ook erg lekker. Ga je voor muntthee of juist aardbeienthee? Thee is gezonder dan siroop of sappen omdat er geen suikers zijn toegevoegd. 

Geniet samen van een lekker kopje thee!

Speelokee footer

Kinderdagverblijf SpeelOkee

 

 

Beste Kinderdagverblijf SpeelOkee Oud-Beijerland

 

Kinderdagverblijf SpeelOkee

Oost-Voorstraat 109
3262 JH Oud-Beijerland
Hoeksche Waard
0186 625701
info@speelokee.nl

 
Volg ons ook op

/SpeelOkee

@SpeelOkee

Speelokee footer lijn