SpeelOkee beste kinderdagverblijf

Kerst-doe-activiteiten tips!

Kerst voelbak maken

Waarom een Sensopatisch spel?

Het doel van sensopatisch spel is het prikkelen van de zintuigen en daagt je uit te ontdekken. Vooral voor baby's is dit helemaal fantastisch omdat zij nog alle zintuigen gebruiken om te ontdekken. Met name de mond helpt hen hierbij. Kindjes die dus veel in hun mond stoppen ontdekken heel veel. ;-)

Je hebt nodig:
- Vulling: Dat kan van alles zijn: nep sneeuw, kerstboompjes, plastic kerstballen, kerstlichtjes.
- Bak of een doos om alles in te doen.
Zie afbeelding en voelen maar! Let goed op de veiligheid en stem het materiaal af op leeftijd van uw kind.
 
 
Buiten activiteiten met de kerst
 
Kerstballen zoeken
 
Kerstballen zoeken is een leuke winterse variant van paaseieren zoeken. Tijd om de tuin in te gaan en de meeste kerstballen te vinden.
Voorbereiding
Een volwassene verstopt de mooiste kerstballen in de tuin. Gebruik hiervoor plastic kerstballen. Heb je nog een piek over? Verstop deze op een lastige plek, want diegene die de piek vindt krijgt veel punten!
Het spel
Zoek en speur samen de hele tuin af om de kerstballen te vinden. Liggen ze tussen het gras, onder de struiken, of misschien in het speelhuisje? Probeer meer kerstballen te vinden dan je medespelers en je bent de grote winnaar van het spel. En zijn alle kerstballen gevonden? Misschien is er nog plek in de kerstboom en anders hang je de kerstballen als versiering buiten in de boom.
 
Olympische winterspelen
Voorbereiding
Kies een aantal sporten die je leuk vindt, zoals voetbal, hardlopen, verspringen. Zet alles klaar in de tuin. (Zelfgemaakte) medailles voor de winnaars mogen natuurlijk ook niet ontbreken.
Het spel
Is iedereen gearriveerd? Dan kunnen de spelen beginnen! Ga de strijd aan met familieleden en ontdek wie het sportiefst is van allemaal.
 
Wij wensen u fijne en sportieve, creatieve feestdagen toe!
 

Speelokee footer

Kinderdagverblijf SpeelOkee

 

 

Beste Kinderdagverblijf SpeelOkee Oud-Beijerland

 

Kinderdagverblijf SpeelOkee

Oost-Voorstraat 109
3262 JH Oud-Beijerland
Hoeksche Waard
0186 625701
info@speelokee.nl

 
Volg ons ook op

/SpeelOkee

@SpeelOkee

Speelokee footer lijn