SpeelOkee beste kinderdagverblijf

Het thema kunst bij SpeelOkee

We zijn bij SpeelOkee de afgelopen weken bezig geweest met het thema kunst. Er zijn veel verschillende vormen van kunst aan bod gekomen. Het ging over de kinderen zelf: hoe zie ik eruit, hoe kan ik bewegen en stilstaan als een standbeeld, welke houdingen kan ik aannemen.

kunst gedichtEr zijn ook materialen verkend, hoe voelt het, hoe ziet het eruit, welke kleur en vorm heeft iets. Er zijn ook materialen gebruikt zoals klei, lijm en verf om zelf een kunstwerk te maken. Ook hebben we kunst gemaakt van scheerschuim, tijdens de modderdag van de natuur, we hebben met kurken gestempeld, er is een Mondriaan gemaakt van de tafel in de hal beneden, Puk is geverfd en met het lekkere weer wat we hebben gehad hebben we ook meerdere keren met water geverfd op de muren. Er lopen bij SpeelOkee echte kunstenaars rond. 

 

Kunst en jonge kinderen, waarom is dat zo belangrijk?

Ieder brein wil gestimuleerd worden door een stimulans van buitenaf. Kunst is zo’n stimulans en doet een beroep op creativiteit en is daarin uniek. Bij kunst gaat het om rust, ideeën, sociaal of alleen bezig zijn. Ergens helemaal in opgaan. Kunst kan ook bij een kind veel emoties oproepen. Dan gaat het niet alleen om verdriet en blijdschap, maar zeker ook om een trots gevoel wanneer hij iets gemaakt heeft. Wanneer een kind kunst aangeboden wordt, bouwt het brein meer contactpunten op. Hoe meer van deze punten, hoe complexer de hersenen worden. Dit zorgt ervoor dat het brein zichzelf beschermt tegen het ontstaan van ouderdomsziekten. Hoe eerder hiermee begonnen wordt, hoe beter. Ook zorgt kunst voor activiteit in de hersenstam wat dan weer betekent dat een kind beter in staat is om te denken, spreken, rekenen en nog veel meer (www.deleukstekinderen.nl).

Speelokee footer

Kinderdagverblijf SpeelOkee

 

 

Beste Kinderdagverblijf SpeelOkee Oud-Beijerland

 

Kinderdagverblijf SpeelOkee

Oost-Voorstraat 109
3262 JH Oud-Beijerland
Hoeksche Waard
0186 625701
info@speelokee.nl

 
Volg ons ook op

/SpeelOkee

@SpeelOkee

Speelokee footer lijn