SpeelOkee beste kinderdagverblijf

Herfstactiviteiten

De Herfst is het seizoen om op ontdekkingstocht te gaan in de natuur. De grond ligt vol met herfstschatten, denk aan kastanjes, gekleurde bladeren, dennenappels en takjes. Perfect voor de kleine verzamelaars. Wij hebben hier een aantal leuke activiteiten onder elkaar gezet om te gaan doen met de kinderen.

  1. Kabouter spillebeen

Hebben jullie de herfstklassieker al gespot? Het huisje van kabouter spillebeen en zijn vriendjes, de rode paddenstoel met witte stippen. Duik het bos in om zoveel mogelijk kabouterhuisjes te vinden.

  1. Regen, regen en nog eens regen…

De regen hoort bij de herfst, laten we er dan ook maar iets leuks van maken. Trek de regenlaarzen en een regenpak aan samen met de kinderen en ga op zoek naar de diepste plassen. Jullie komen onderweg vast genoeg diepe plassen tegen om lekker in te stampen en te springen.

  1. Geen goud, zilver of brons

De bosgrond ligt elk najaar weer bezaaid met herfstschatten: kastanjes, eikeltjes, dennenappels en mooie bladeren. Met een mandje aan de arm, verzamelen maar! Thuis kun je er de mooiste dingen mee knutselen. Steek satéprikkers in een kastanje om een diertje te maken, tover een dennenappel om tot een egel óf maak er een gezellige herfsttafel van.

  1. Oranje, geel of groen

De blaadjes vallen van de bomen en kunnen best glad zijn. Wat is er nou leuker om de blaadjes allemaal bij elkaar te harken en in de berg blaadjes te springen. Een echte win-win situatie, de blaadjes zijn weg en jullie hebben een hoop plezier.

  1. Gezelligheid in de tuin

Verwen de vogels in de tuin met zelfgemaakt vogelvoer. Maak een lekkere dennenappelsnack met pindakaas, een mooi vogeltaartje van vogelvoer of een meterslange pindaslinger. Misschien komt er wel een bijzondere vogel van jullie gerecht smullen!

  1. Herfstfeest

Laat de kinderen de allermooiste herfstbladeren uit het bos zoeken voor hun eigen herfstslinger. Maak een gaatje in de blaadjes, zo kunnen de kinderen ze aan een touwtje rijgen.

  1. Kaboutersnack

Maak je eigen paddenstoelensnack. Wat je nodig hebt is een hardgekookt ei, een (cherry)tomaat en mayonaise. Zet een halve tomaat op het ei en stip er met de mayonaise witte puntjes op, zo heb je een rode paddenstoel met witte stippen.

  1. Theelichtjes

Bewaar een paar glazen potjes of flessen en beschilder deze met herfstkleuren. Een lichtje erin, zo creëer je snel herfstsfeer in huis.

Speelokee footer

Kinderdagverblijf SpeelOkee

 

 

Beste Kinderdagverblijf SpeelOkee Oud-Beijerland

 

Kinderdagverblijf SpeelOkee

Oost-Voorstraat 109
3262 JH Oud-Beijerland
Hoeksche Waard
0186 625701
info@speelokee.nl

 
Volg ons ook op

/SpeelOkee

@SpeelOkee

Speelokee footer lijn