SpeelOkee beste kinderdagverblijf

Blog Zomerpret

20 juli 2020 zijn we gestart met een spetterend thema Zomerpret! In dit thema komen er leuke en passende activiteiten aan bod met de bekende ontwikkelingsdoelen, sociaal- emotioneel (SE), motorisch (M), taalontwikkeling (T) en beginnende rekenprikkels (R).
Zomerpret! Wat roept dit allemaal bij jullie op?

 

Zon, Zee, Strand, Vakantie, Zonnebrillen, Tent, Waterplezier, Zand

 

tent ballenbak

Zomerpret staat in teken van plezier beleven met allerlei elementen zoals water, zand, zon, wind en warmte. Tijdens deze weken neemt Puk de kinderen mee op een Zomerpretreis en beleeft Puk met de kinderen de leukste dingen. Het liefst gaan we met dit thema zoveel mogelijk alles in de buitenlucht doen. Maar mochten de regendruppels uit de wolken vallen, dan zorgen we er bij SpeelOkee voor dat we buiten naar binnen halen en zullen de voorgenomen activiteiten binnen doorgaan.

 

Wat gaan we doen?

  1. In de eerste week heeft Puk het heel erg warm. Puk is benieuwd of kinderen de begrippen warm en koud begrijpen maar ook voelen en ervaren. Puk heeft ontdekt dat je met lucht ook kan vliegeren. We gaan met de kinderen een vlieger knutselen.
  2. In de tweede week brengt Puk het element water tot uiting. Welke leuke dingen kun je doen met water? Hoe voelt water aan? Wat gebeurt er met water als het gaat bevriezen?
  3. In de derde week gaan we door met het element water en maken we weer verbinding met de begrippen warm en koud. Dolle pret zullen we met elkaar hebben. We stimuleren de taal ontwikkeling van de kinderen, door liedjes met elkaar te zingen en boekjes voor te lezen met het thema zomer.
  4. In de vierde week gaat Puk de kinderen nog meer stimuleren door ze te laten ervaren wat water nog meer voor functie kan hebben. Zoals het wassen van dingen en spullen. Deze week gaan we heerlijk spelen en doen we leuke beweegspelletjes met hoepels.
  5. Na weer 4 weken vol dolle pret komen we in week vijf aan. Deze ontdekkingsreis beleven we verder door lekker naar het strand te gaan met elkaar. Ik ga naar het strand en neem mee?
  6. In de laatste week gaan we een heerlijke kaboutersoep maken en sluiten we de week af met water bowlen.

 

ijssalen de ballenbakWij vinden het belangrijk om tijdens een zomervakantie periode aan te sluiten op de belevingswereld van een kind. De belevingswereld is de manier waarop een kind de wereld beleeft. Bij de belevingswereld wordt er eigenlijk gekeken naar de wereld vanuit het kinderperspectief. Wanneer we vanuit het kinderperspectief naar onze omgeving en activiteiten kijken dan verplaatsen wij ons in het kind. Om de ontwikkeling van uw kind te stimuleren is aansluiten hierbij belangrijk. Doen we dit niet dan kan het kind zich niet begrepen of gehoord voelen, waardoor we op die manier niet zijn of haar ontwikkeling op een positieve manier stimuleren. De leefwereld tijdens de vakantie periode voor kinderen bestaat uit dat er reizen, dag-uitjes met het gezin worden ondernomen, vrijetijd in de natuur in het bos en strand wordt bezocht. Het thema Zomerpret leent zich prima om onze activiteiten aan te sluiten bij de kinderen. Door u op de hoogte te brengen van onze activiteiten, kunt u thuis weer aansluiten op de belevenissen, die de kinderen bij SpeelOkee opdoen. De dynamische driehoek die mooi weergeeft hoe je de groeiruimte van het kind bevordert houden we op deze manier gelijkwaardig (Van Mulligen) en in evenwicht. We creëren groeiruimte voor het kind door ouders over het thema te informeren. Wij wensen de kinderen veel speel- en ontwikkelplezier met Zomerpret.

 

Het thema Zomerpret is van 20 juli 2020 tot 28 augustus 2020!

 

Bronvermelding:

Wij Leren

Taalalert

(Wim Van Mulligen Piet Gieles Ard Nieuwenbroeck 2013/2014)

 

 

Speelokee footer

Kinderdagverblijf SpeelOkee

 

 

Beste Kinderdagverblijf SpeelOkee Oud-Beijerland

 

Kinderdagverblijf SpeelOkee

Oost-Voorstraat 109
3262 JH Oud-Beijerland
Hoeksche Waard
0186 625701
info@speelokee.nl

 
Volg ons ook op

/SpeelOkee

@SpeelOkee

Speelokee footer lijn