SpeelOkee beste kinderdagverblijf

Blog 'Walk of Family'

Walk of family!

Heeft u het al gezien? Onze ‘Walk of family’?
Deze BLOG gaat over het thema waar wij momenteel aan werken bij SpeelOkee. 
Als wij een thema behandelen bij SpeelOkee doen we dat met alle groepen, zowel de allerkleinsten baby’s als onze oudste peuters!
 
Wat vooraf gaat aan een thema:
Vanuit alle groepen neemt 1 PM’er deel aan de PUK-commissie om deze thema’s gedurende het gehele jaar uit te werken, alle doelgroepen en expertises komen hierbij aan bod en alle leeftijden krijgen thema gerichte activiteiten aangeboden.
 
Mij is gevraagd om voor dit thema de BLOG te schrijven en daar ben ik stiekem heel blij om!
Een thema naar mijn hart, want wat is er mooier dan elk uniek kind, met ieder zijn unieke leefomgeving en familie!
Iedere dag mogen wij daar bij SpeelOkee een klein beetje van meebeleven en zien wij kinderen, hun ouders of opa of oma voorbij komen tijdens een “walk” door SpeelOkee.
 
Een kijkje achter de schermen;
In het thema ‘Ik en mijn familie’ staat familie centraal. Kinderen ontdekken wie zij zelf zijn en wie er ‘om hen heen staan’, wie wonen er in hun huis? 
Het thema was van start gegaan en langzamerhand ontvingen wij op de email steeds meer fantastische kiekjes van kinderen samen met hun familie, met mama, papa, evt. broer/zus, oma, opa en zelfs huisdieren kwamen voorbij. Wat geweldig om te merken dat dit thema zo leeft onder iedereen, bedankt voor uw betrokkenheid hierbij! En zeker in de tijd die achter ons ligt is het belang van de eigen familie, het eigen gezin ontzettend belangrijk gebleken. 
NB. Uiteraard werd de privacy in acht genomen bij het delen van de familiefoto’s.
 
Na een aantal dagen loop ik op een zonnige dinsdagmorgen over de groepen. Ik zie op de grond van enkele groepen een ware ‘Walk Of Family’, overal zie ik de prachtige familie foto’s terug. Ik vraag aan een paar peuters van de Bromtol waar de foto’s van hen zijn? Enthousiast en vol trots showen zij mij DE foto(‘s). Ik vraag aan betreffende kinderen wie dat allemaal zijn en met nog trotsere koppies kunnen zij mij dat allemaal vertellen. Al kletsend heb ik samen met diverse kinderen een praatje over hun grote broer (die nu op school is), of over mama die op haar werk is, maar hem zéker vanmiddag weer komt ophalen! Over hond Noa, broer Daniel. 
 
Op de babygroepen lopen enkele dappere dreumesen rond en ook bij hen vraag ik ernaar en zelfs de allerkleinsten (met uitzondering van de baby’s in de box of in de swing) kunnen zij mij allemaal aanwijzen en laten zien welke foto’s van hen zijn. Hier is het nog wat lastig soms te verstaan wie er op de foto staan, maar PAPA of MAMA is al heeeeeel snel duidelijk 😉. Fantastisch om de glunderende gezichtjes te zien.
 
Tijdens dit thema is het ook Kinderboekenweek. De Kinderboekenweek is met name gericht op kinderen van de basisschoolleeftijd. Omdat wij het belang van voorlezen graag onder de aandacht willen brengen vroeg de voorleescoördinator of wij hier dit jaar wel aandacht aan wilde geven. Samen hebben wij zitten sparren en wij zagen een link tussen de 2 thema’s; ‘ik en mijn familie’ en het thema van de Boekenweek: ‘Worden wat je wil’. 
Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan je beroep? Wat voor werk doet mijn mama? Wat voor werk doet mijn papa? Is hij misschien politieagent, of brandweerman? 
Op maandag 11 oktober aanstaande hebben wij voor de kinderen nog een ‘spetterende’ activiteit op de planning staan van dit gezamenlijke thema. Er zal een mama van 1 van de kinderen laten zien wat voor beroep zij heeft. Wat dat spetterende einde inhoudt, houden wij nog even als verrassing.
 
Samenvattende conclusie;
Het allerbelangrijkste bij deze beide thema’s is een zin die ik hoorde tijdens het luisteren naar het  thema lied van de Kinderboekenweek gezongen door Kinderen voor Kinderen: 
Je bent pas iets geworden: als je bent wie je bent!
 
Jij bent oké, blijf jezelf dan is het goed! 
 
Als afsluiting van het thema mogen de kinderen op donderdag 14 oktober en vrijdag 15 oktober 2021 daadwerkelijk laten zien wie ze zijn. De kinderen mogen op deze dagen hun favoriete kleding aantrekken of mogen zij zich verkleden in hun favoriete tenue/pak of jurk. Op feestelijk muziek mogen de kinderen zichzelf showen in een SpeelModeshow.  
 

Speelokee footer

Kinderdagverblijf SpeelOkee

 

 

Beste Kinderdagverblijf SpeelOkee Oud-Beijerland

 

Kinderdagverblijf SpeelOkee

Oost-Voorstraat 109
3262 JH Oud-Beijerland
Hoeksche Waard
0186 625701
info@speelokee.nl

 
Volg ons ook op

/SpeelOkee

@SpeelOkee

Speelokee footer lijn