SpeelOkee beste kinderdagverblijf

Blog 'Ommezaai'

Ommezwaai

Afgelopen week zat ik een commissievergadering voor met een gedeelte van het team. In deze vergadering hebben wij de jaarplanning van SpeelOkee doorgenomen; wat gaan we doen, welke activiteiten gaan we organiseren voor kinderen? Welke thema’s zijn leuk? Wat gaat er goed? Waar liggen kansen? Waar dromen wij van?

Het grootste doel was om het team weer terug te zetten in hun talenten en de passie voor het werk weer met elkaar te voelen. De corona pandemie, de maatregelen, de corona regels, het tekort aan personeel, de werkdruk vanuit de wet kinderopvang en het continue schakelen en het flexibel zijn van onze medewerkers vergt veel incasseringsvermogen van hen. De gevolgen hiervan; het was merkbaar bij de collega’s en dat raakt!

 

Mijn missie!
Het team prikkelen en het beste weer naar boven te halen. Een ommezwaai in het huidige werken en medewerkers met andere ogen laten kijken naar wat we willen. Waar worden we blij van? Hoe ziet een ideale dag voor een kind bij SpeelOkee eruit?Wat onwennig online startten we de vergadering, maar na een half uur, voel ik het! De passie voor het werk, voor de kinderen het is er! Hele toffe thema’s worden er met elkaar bedacht, verbindingen worden gelegd tussen een thema en doel en er wordt gekeken hoe we de ouderbetrokkenheid van vóór de Corona weer kunnen herpakken. Nieuwe inspirerende activiteiten voor de kinderen worden bedacht. De kern van dit alles is dat we gedreven zijn om de kinderen te willen laten spelen, onbezorgde speeldagen te geven en ze te laten ontdekken, zodat kinderen blijven bloeien en stralen in hun ontwikkeling.

 

Een ommezwaai in denken en starten door ingesleten werkwijze los te laten en vertrouwen geven aan het team om nieuwe werkwijze met elkaar te maken en kansen benutten, die de corona ook heeft ‘los’ gemaakt.

 

Na zo’n avond kun je alleen maar trots zijn op het team! Vol energie gaan we dit jaar van start en de kinderen zullen ervan gaan spelen, beleven en ontdekken.

 

Per thema zullen we u als ouders/verzorgers informeren over al het leuks dat komen gaat. Wij kijken er naar uit.

 

Sylvia Willemsen
Pedagogisch Coach/Beleid SpeelOkee

Speelokee footer

Kinderdagverblijf SpeelOkee

 

 

Beste Kinderdagverblijf SpeelOkee Oud-Beijerland

 

Kinderdagverblijf SpeelOkee

Oost-Voorstraat 109
3262 JH Oud-Beijerland
Hoeksche Waard
0186 625701
info@speelokee.nl

 
Volg ons ook op

/SpeelOkee

@SpeelOkee

Speelokee footer lijn