SpeelOkee beste kinderdagverblijf

BLOG Gezonde Voeding - Traktatiebeleid

Februari 2022
Blog - Gezonde voeding - Traktatiebeleid
Inmiddels zijn we ruim een maand onderweg in het nieuwe jaar en willen u graag meenemen in ons nieuwe voedingsbeleid. Vanuit onze rol als gezonde voedingscoach willen wij graag ieder kwartaal een item met u ouders/verzorgers delen over gezonde kinderopvang, gezonde voeding en alles wat daar mee samen gaat.

 Graag wil Kim van Ingen zich eerst aan u voorstellen:
Kim van Ingen, 34 jaar en trotse moeder van een dochter van 9 jaar.
Ik werk sinds 3 jaar met veel plezier bij SpeelOkee en omdat ik al 14 jaar werkzaam ben in de kinderopvang, was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Via SpeelOkee kreeg ik de mogelijkheid mij te laten opleiden tot gezonde voedingscoach.

Afgelopen November hebben zowel Marianne Wassink als ik, deze cursus doorlopen. Het was een leuke ervaring en we hebben ontzettend veel geleerd over gezonde voeding. Maar voeding is niet het enige wat je levensstijl gezond maakt. Bewegen, buiten spelen, omgaan met temperaturen buiten horen hier ook allemaal bij.

In dit item willen wij u meenemen en informeren over het Traktatiebeleid:
Bij SpeelOkee vinden wij het belangrijk dat op de dag dat een kind jarig is, zij zich ook echt jarig voelen. Dit hoeft natuurlijk niet altijd gepaard te gaan met traktaties vol met suiker of zout. Om u wat ideeën te geven, hangt er bij de centrale ingang een bord met tips voor gezonde traktaties. De medewerksters van de groep kunnen u hierin ook adviseren en via internet zijn er veel leuke/gezonde ideeën te vinden.

In de praktijk zien wij dat de medewerksters van de groepen vaak apart een traktatie krijgen als er een kind jarig is, zij krijgen regelmatig taarten of overig gebak. Hartstikke lief, maar wij willen u vriendelijk vragen dit niet meer te doen. Per groep zijn er soms meer dan 50 kinderen die verdeeld over de week naar SpeelOkee komen en deze kinderen vieren allemaal hun verjaardag…. U kunt wel nagaan, dat zijn heel veel taarten en overig gebak. Daarnaast vinden wij het niet leuk voor de kinderen om taart te eten, terwijl zij geen taart hebben, omdat traktaties vaak mee naar huis gegeven worden.
Mocht u toch iets aan de medewerksters willen geven als blijk van waardering, in de week rond de ‘de dag van de leidster’ jaarlijks in september zullen we een thema-feestweek organiseren. Een mooi moment om de medewerksters in het zonnetje te zetten, waarbij een mooie tekening van de kinderen al een hele leuke verrassing is.

Mocht u nog vragen hebben over ons traktatiebeleid, vraag het gerust aan een medewerkster of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met gezonde groetjes,

Marianne Wassink

Kim van Ingen

Speelokee footer

Kinderdagverblijf SpeelOkee

 

 

Beste Kinderdagverblijf SpeelOkee Oud-Beijerland

 

Kinderdagverblijf SpeelOkee

Oost-Voorstraat 109
3262 JH Oud-Beijerland
Hoeksche Waard
0186 625701
info@speelokee.nl

 
Volg ons ook op

/SpeelOkee

@SpeelOkee

Speelokee footer lijn